Kolbásszal rakott burgonya

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbásszal rakott burgonya
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt sajt
100 dkg héjában főtt burgonya
4 db keményre főzött tojás
1 szál kolbász
2 dl tejföl
8 dkg vaj
1 evőkanál zsemlemorzsa
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A fehérmártáshoz:
2 dkg vaj
1 kávéskanál liszt
1 dl tej
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk.

2. A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, a kolbásszal együtt karikára vágjuk.

3. Egy tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával, s a burgonyát a tojással és a kolbásszal rétegenként lerakjuk. Közben sózzuk, borsozzuk, az olvasztott vajjal locsoljuk, s a fehérmártással elkevert tejföllel a rétegeket megöntözzük.

4. (Készíthetjük csak tejföllel is.) Tetejére tejfölös mártás kerüljön, amit meghintünk reszelt sajttal. 15 percre forróra melegített sütőbe tesszük.

Fehérmártás

Kép nélkül
4 dkg vaj
1 púpozott evőkanál liszt
4 dl tej
ízlés szerint

A vajat megforrósítjuk, de nem sütjük, mert ez az ízét megváltoztatja. Hozzáadjuk a lisztet, kavargatva addig forrósítjuk, amíg egészen átfehéredik. Forró tejjel egyszerre felengedjük, sűrű péppé főzzük, megsózzuk, 5-10 percig forraljuk. A tűzről levesszük, és szükség szerint felhasználjuk.

Kolbásszal rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 884 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kolbásszal rakott burgonya
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
cikkek