Rizs csirkével és a tenger gyümölcseivel

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Rizs csirkével és a tenger gyümölcseivel
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg szeletelt sertés szűzpecsenye
50 dkg darabolt csirke
2 db szeletelt chorizo kolbász
50 dkg kagyló
50 dkg nyers garnélarák
15 dkg zöldborsó
1 db csíkokra vágott piros húsú paprika
12 és fél dkg darabolt zöldbab
12 és fél dl csirkehúsleves
¼ teáskanál őrölt kurkuma
2 fej apróra vágott lilahagyma
4 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál olaj
4 nagy paradicsom
¼ teáskanál sáfrány

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajta hagyjuk. A kagylókat ledörzsöljük, és szakállukat eltávolítjuk. Az üreges kalmárt fél cm vastag karikákra vágjuk. A sáfrányszálakat 15 percre 2 evőkanál forró vízbe áztatjuk.

2. Mindegyik paradicsom alját keresztben bemetsszük, tűzálló tálba tesszük, forró vizet öntünk rá, és 2 percre benne hagyjuk. Hideg vízbe merítjük, a kereszttől kiindulva meghámozzuk. A paradicsomokat vízszintesen félbevágjuk, a magokat teáskanállal kivesszük, a húsát felaprítjuk.

3. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat; beletesszük a kolbászkarikákat, és közepes hőfokon kb. 5 percig sütjük, míg megbarnulnak. Papírtörlőn lecsepegtetjük (1. kép). A serpenyőbe tesszük a csirkedarabokat, és egyszer megfordítva 5 percig sütjük, vagy míg aranyszínűek lesznek. Papírtörlőn lecsepegtetjük. A sertéshúst a serpenyőbe tesszük, és egyszer megfordítva 3 percig sütjük, vagy míg megbarnul (2. kép). Papírtörlőn lecsepegtetjük.

4. A serpenyőben felhevítjük a többi olajat; beletesszük a fokhagymát, a lila hagymát, a sáfrányt, az áztatólevet-és a kurkumát, és közepes hőfokon 3 percig pároljuk, vagy míg a hagyma aranyszínű lesz. Beletesszük a paradicsomot, és 3 percig főzzük, míg megpuhul. Beletesszük a rizst, és kb. 5 percig keverjük, míg a rizs áttetsző lesz. Belekeverjük a levest, és felforraljuk; lefedve, lassú tűzön 10 percig főzzük.

5. A csirkedarabokat a serpenyőbe tesszük, lefedjük, és további 20 percig főzzük. Beletesszük a sertéshúst, a garnélákat, a kagylókat, a kalmárt, a kolbászt és a zöldségeket; lefedve 10 percig főzzük, vagy míg az összes nedvességet felszívja.

Rizs csirkével és a tenger gyümölcseivel Rizs csirkével és a tenger gyümölcseivel

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Rizs csirkével és a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2273 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Rizs csirkével és a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése