Szingapúri oldalas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szingapúri oldalas
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál rizsbor
2 evőkanál méz
150 dkg lehártyázott oldalas
2 db cikkekre vágott citrom
2 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál friss, apróra vágott gyömbér
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál szójaszósz
½ teáskanál kínai ötfűszer-por
1 teáskanál sambal oelek
½ teáskanál
1 evőkanál apróra vágott kínai metélőhagyma

Elkészítés:

1. Egy nagy üvegtálban jól összekeverjük a szezámolajat, gyömbért, fokhagymát, szójaszószt, rizsbort, ötfűszer-keveréket, mézet és sambal oeleket a sóval.

2. Beletesszük az oldalast, és addig keverjük, míg a pác teljesen bevonja. Lefedve egy éjszakára, vagy legalább 4 órára a hűtőbe tesszük, hogy átvegye az ízeket.

3. A sütőt 180 °C-ra (gáz 4. fokozat) előmelegítjük. Az oldalasokat a páclével egy kiolajozott tepsibe tesszük, és 50 percig sütjük, 15 percenként megfordítjuk, és kenegetjük a szafttal. Ha a páclé kezdene megégni, tegyünk néhány kanál meleg vizet a tepsibe sütés közben.

4. Az oldalast megszórjuk metélőfokhagymával, citromcikkekkel és párolt rizzsel tálaljuk.

Ha vastag alufóliával kibéleljük a tepsit, könnyebb lesz elmosni.
Az oldalas külön bordákra vágásához, a felesleges zsírtól való megtisztításához, kérjük meg a hentest.
Szingapúri oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1240 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Szingapúri oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése