Ropogós töltött tofupuffancsok

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Ropogós töltött tofupuffancsok
Adag: 6-8 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db tofupuffancs
4 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
9 dkg tisztított szójacsíra
1 szál reszelt sárgarépa
1 evőkanál friss, apróra vágott korianderzöld
igény szerint olaj
A chilimártáshoz:
1 evőkanál ecet
1 evőkanál szójaszósz
2 teáskanál lágy barna cukor
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
1 és ¼ dl forró víz

Elkészítés:

1. A tofupuffancsokat félbevágjuk. Mindegyiket bemetsszük, és óvatosan szétnyitjuk, hogy egy zsebet kapjunk (1. kép).

2. Egy tálba tesszük a szójacsírát, a földimogyorót, a sárgarépát és a koriandert, és jól összekeverjük. Mindegyik zsebbe teszünk egy adagot a keverékből (2. kép). Egy kis chilimártást csepegtetünk rá, és tálaljuk, a maradék mártást mártogatónak adjuk mellé.

3. A chilimártáshoz egy kis lábosban összekeverjük az összes hozzávalót, felforraljuk, aztán a hőt csökkentve, lassú tűzön 5 percig főzzük, vagy míg a mártás kissé besűrűsödik.

Ropogós töltött tofupuffancsok Ropogós töltött tofupuffancsok
A tofupuffancs tofu kocka, melyet olajban kisütnek, ettől felpuffad, és aranyszínű lesz. Ázsiai élelmiszerboltokban kapható.
Ropogós töltött tofupuffancsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1080 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Ropogós töltött tofupuffancsok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest