Maláj halcurry

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Maláj halcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 evőkanál currypor
2 és fél dl kókusztej
35 dkg apróra vágott fehér húsú halfilé
1 evőkanál olaj
2 és fél dl víz
1 evőkanál tamarindpüré
1 evőkanál kecap manis
2 db érett, apróra vágott paradicsom
1 evőkanál citromlé
Fűszerkrém:
1 darabka friss, szeletelt gyömbér
1 evőkanál olaj
2 teáskanál rákpaszta
3 szál szeletelt fenyérfű
4 gerezd fokhagyma
1 fej apróra vágott vöröshagyma
3 db közepes méretű piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A fűszerkrémhez robotgépbe tesszük a chilit, vöröshagymát, fokhagymát, fenyérfüvet, gyömbért és rákkrémet, és durvára aprítjuk. Annyi olajat adunk hozzá, ami segíti a keverést, és sima krémmé keverjük, egy kenőlapáttal rendszeresen lekaparjuk a robotgép oldalát.

2. Egy wokban felhevítjük az olajat; beletesszük a currykrémet, és lassú tűzön 3-4 percig kevergetjük, míg nagyon illatos lesz. Hozzáadjuk a curryport, és további 2 percig keverjük.

3. Hozzáadjuk a kókusztejet, a vizet, a tamarinduszt és a kecap manist. Időnként megkeverve felforraljuk, majd 10 percig lassan főzzük. Hozzáadjuk a halat, a paradicsomot és a citromlét, sózzuk, borsozzuk. Kb. 5 percig lassú tűzön főzzük, míg a hal épphogy megfő. Párolt rizzsel tálaljuk.

Maláj halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1367 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Maláj halcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek