Tenger gyümölcsei grillezve

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tenger gyümölcsei grillezve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db konyhakész üreges kalmár
8 db nyers királyrák
2 db cikkekre vágott zöldcitrom
igény szerint banánlevél
Fűszerkrém:
1 db 5 cm-es, frissen reszelt gyömbér
½ teáskanál
1 teáskanál rákpaszta
¾ dl olaj
2 teáskanál őrölt kurkuma
3 szál apróra vágott fenyérfű
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 fej reszelt vöröshagyma

Elkészítés:

1. A fűszerkrémhez robotgépben összekeverjük a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, fenyérfüvet, kurkumát, a szárított rákkrémet, olajat és sót. A robotgépet rövid szakaszokban működtetve az egészet sima krémmé keverjük (1. kép).

2. A kalmárt hosszában kettévágjuk. A kést kissé dőlt szögben tartva mindegyik kalmárdarab alsó részét egy irányban beirdaljuk, majd a másik irányban is, vigyázva arra, hogy ne vágjuk át teljesen a húsát, majd 4 x 3 cm-es darabokra vágjuk (2. kép).

3. Hideg víz alatt megmossuk a tenger gyümölcseit, és papírtörlővel leitatjuk róluk a nedvességet. Mindet vékonyan bekenjük a fűszerkrémmel, egy tálcára rakjuk, és 15 percig állni hagyjuk.

4. Egy grilltálcát vékonyan kikenünk olajjal, és felhevítjük. A halfiléket és a garnélákat egymás mellett elrendezzük rajta. Mindegyik oldalukat kb. 3 percig grillezzük, csak egyszer fordítjuk meg, addig sütjük, míg a halhús megszilárdul, és a garnélák fényes rózsaszínből narancssárgára változnak. Hozzáadjuk a kalmárdarabokat, és kb. 2 percig sütjük, míg a húsuk kifehéredik, és megszilárdul. Vigyázzunk arra, hogy ne süssük túl!

5. Egy banánlevelekkel kibélelt tálon elrendezzük a tenger gyümölcseit, rátesszük a zöldcitromot, és azonnal tálaljuk.

Tenger gyümölcsei grillezve Tenger gyümölcsei grillezve
Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.
Tenger gyümölcsei grillezve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4175 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Tenger gyümölcsei grillezve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
van itthon