Garnélaleves metélt tésztával

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 55 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Garnélaleves metélt tésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg bébispenót
30 dkg főtt garnélarák
1 db 5 cm-es, frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál szójaszósz
2 db apróra vágott piros chilipaprika
1 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
1 evőkanál olaj
2 teáskanál lágy barnacukor
6 szál apróra vágott újhagyma
A körethez:
1 evőkanál apróra vágott kínai metélőhagyma
2 teáskanál chilipehely
2 evőkanál pirított fokhagyma
2 evőkanál pirított hagyma
9 dkg tisztított szójacsíra

Elkészítés:

1. A garnélát kibontjuk a páncéljából, a farkát rajta hagyjuk. A spenótot megmossuk és lecsepegtetjük, a hosszabb szárakat lecsippentjük; félretesszük. A metélt tésztát forró vízbe tesszük, és 3 percig főzzük, míg megduzzad és puha lesz. Leszűrjük, és félretesszük.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és közepes hőfokon, rendszeresen kevergetve 8 percig pirítjuk benne a vöröshagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a chilit, a levest, a szójaszószt és a cukrot, és felforraljuk. A hőt csökkentve 10 percig lassú tűzön főzzük. Hozzáadjuk az újhagymát.

3. Egy nagy levesestálba tesszük a metélt tésztát, és a tetejére tesszük a garnélákat és a spenótleveleket. A forró levest ráöntjük, és azonnal tálaljuk. A köretet kis tálkákban tesszük az asztal közepére sóval, borssal és cukorral, hogy a vendégek tetszés szerint használják az ételhez.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Garnélaleves metélt tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 812 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Garnélaleves metélt tésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest