Thai tavaszi tekercs

Adag: 6 főre (18 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg rizstészta
3 evőkanál olaj
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
3 db finomra vágott koriandergyökér
3 szál apróra vágott újhagyma
2 szál vékonyra szeletelt szárzeller
15 dkg reszelt sárgarépa
2 és fél dkg apróra vágott, friss korianderzöld
5 dkg finomra vágott uborka
1 evőkanál édes chiliszósz
2 teáskanál halszósz
1 teáskanál barna cukor
2 teáskanál reszelt gyömbér
vagy
2 teáskanál reszelt galangagyökér

Elkészítés:

1. A rizslisztből készült cérnametéltet forró vízbe áztatunk, míg megpuhul, majd jól lecsepegtetjük, és rövidebb darabokra vágjuk.

2. Egy wokban vagy serpenyőben felhevítjük az olajat, és beletesszük az aprított fokhagymát, a reszelt galanga gyökeret vagy gyömbért, a finomra aprított koriander gyökeret és az aprított újhagymát. 2 percig keverve sütjük.

3. Hozzáadjuk a darált sertéshúst, a felszeletelt zellerszárat, és 3 percig keverve sütjük, hogy a sertéshús megbarnuljon; a csomókat szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, az aprított friss korianderlevelet, a finomra aprított uborkát, az édes chiliszószt, a halszószt, a barna cukrot és a cérnametéltet, és jól összekeverjük. Teljesen kihűtjük.

4. Egyszerre 1 tavaszitekercs-lapot sarkával magunk felé nedves konyharuhára teszünk. A lap közepére kb. 1,5 evőkanál tölteléket kenünk. A széleket a közepe felé hajtjuk, a tavaszi tekercset szorosan feltekerjük, és a szélét vízzel lezárjuk. Ugyanígy készítjük a többi tekercset is.

5. Egy mély serpenyőt félig megtöltünk olajjal, és mérsékelten felforrósítjuk. A tekercseket adagonként 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, édes chiliszósszal és szójaszósszal tálaljuk.

Thai tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4745 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Thai tavaszi tekercs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
most van szezonja