Sziámi tészta fűszeres kókuszmártásban



Elkészítés:
1. A fűszerkrémhez a forró vízbe áztatott chilit lecsepegtetjük, kimagozzuk és felaprítjuk, az áztatólevet megtartjuk. Robotgépbe tesszük a chilit, a mogyoróhagymát, a fenyérfüvet és a rákkrémet. Finomra aprítjuk, ha kell, teszünk hozzá egy keveset a chili áztatólevéből. Egy kis serpenyőben felhevítjük a földimogyoró-olajat, és a krémet alacsony hőfokon kb. 3 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a sót és a cukrot. Félretesszük.
2. A szárított tamarinduszt kb. 10 percre a meleg vízbe áztatjuk.
3. A fűszerkrém felét lábosba tesszük a kókusztejjel. A beáztatott tamarinduszt és a vizet egy műanyag szűrőn keresztül a kókusztejbe szűrjük, a magokat és a rostokat kidobjuk. A keveréket felforraljuk, és lassú tűzön 3 percig főzzük. Félretesszük.
4. A cérnametélt vastagságú rizstésztát 5 percig forró vízben áztatjuk, aztán leszűrjük. A sült tofut vastag szeletekre vágjuk. Egy kis serpenyőben felhevítjük az olajat, és a tofuszeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Kivesszük az olajból, és papírtörlőn lecsepegtetjük.
5. A tálalás előtt egy nagy wokban felhevítjük a maradék fűszerkrémet, és beletesszük a szójacsírát. A hőfokot magasra állítjuk, és kb. 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a garnélák felét és a metélőfokhagyma felét. A wokba tesszük a leszűrt cérnametéltet; addig forgatjuk, míg átmelegszik. Újra felmelegítjük a kókuszmártást, és melegen tartjuk.
6. A tálaláshoz a cérnametéltet áttesszük egy nagy előmelegített tálra, és a tetején elrendezzük a maradék garnélát, a negyed tojásokat és a tofu szeleteket. Rászórjuk a felszeletelt chilit, és a maradék metélőfokhagymát. A kókuszmártást egy nagy, előmelegített levesestálba öntjük. A vendégeknek mélytányérokat adunk, megtöltjük a cérnametéltes keverékkel, aztán kókuszmártást merünk rá, és zöldcitromlevet csavarunk rá.