Sziámi tészta fűszeres kókuszmártásban

| , Tészta kókuszmártásban receptek
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg száraz rizstészta
1 és ¼ dl kókusztej
50 dkg főtt, tisztított garnélarák
40 dkg tisztított szójacsíra
40 dkg sült tofu
1 és ¼ dl meleg víz
1 evőkanál tamarindpüré
12 és fél dkg kínai metélőhagyma
3 db keményre főzött tojás
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt piros chilipaprika
3 db negyedekre vágott zöldcitrom
A sütéshez:
igény szerint olaj
Fűszerkrém:
10 db szárított piros chilipaprika
10 szem apróra vágott mogyoróhagyma
1 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál rákpaszta
1 teáskanál
1 szál apróra vágott fenyérfű

Elkészítés:

1. A fűszerkrémhez a forró vízbe áztatott chilit lecsepegtetjük, kimagozzuk és felaprítjuk, az áztatólevet megtartjuk. Robotgépbe tesszük a chilit, a mogyoróhagymát, a fenyérfüvet és a rákkrémet. Finomra aprítjuk, ha kell, teszünk hozzá egy keveset a chili áztatólevéből. Egy kis serpenyőben felhevítjük a földimogyoró-olajat, és a krémet alacsony hőfokon kb. 3 percig sütjük benne. Hozzáadjuk a sót és a cukrot. Félretesszük.

2. A szárított tamarinduszt kb. 10 percre a meleg vízbe áztatjuk.

3. A fűszerkrém felét lábosba tesszük a kókusztejjel. A beáztatott tamarinduszt és a vizet egy műanyag szűrőn keresztül a kókusztejbe szűrjük, a magokat és a rostokat kidobjuk. A keveréket felforraljuk, és lassú tűzön 3 percig főzzük. Félretesszük.

4. A cérnametélt vastagságú rizstésztát 5 percig forró vízben áztatjuk, aztán leszűrjük. A sült tofut vastag szeletekre vágjuk. Egy kis serpenyőben felhevítjük az olajat, és a tofuszeletek mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Kivesszük az olajból, és papírtörlőn lecsepegtetjük.

5. A tálalás előtt egy nagy wokban felhevítjük a maradék fűszerkrémet, és beletesszük a szójacsírát. A hőfokot magasra állítjuk, és kb. 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a garnélák felét és a metélőfokhagyma felét. A wokba tesszük a leszűrt cérnametéltet; addig forgatjuk, míg átmelegszik. Újra felmelegítjük a kókuszmártást, és melegen tartjuk.

6. A tálaláshoz a cérnametéltet áttesszük egy nagy előmelegített tálra, és a tetején elrendezzük a maradék garnélát, a negyed tojásokat és a tofu szeleteket. Rászórjuk a felszeletelt chilit, és a maradék metélőfokhagymát. A kókuszmártást egy nagy, előmelegített levesestálba öntjük. A vendégeknek mélytányérokat adunk, megtöltjük a cérnametéltes keverékkel, aztán kókuszmártást merünk rá, és zöldcitromlevet csavarunk rá.

Sziámi tészta fűszeres kókuszmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1756 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Sziámi tészta fűszeres kókuszmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek