Currys metélt sertéshússal



Elkészítés:
1. A széles metélt vastagságú rizstésztát egy tálba tesszük, annyi forró vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és 20 percig állni hagyjuk. Egy szűrőben jól lecsepegtetjük. A hagymát nyolcfelé vágjuk, a rétegeket szétválasztjuk.
2. Egy wokban felhevítjük az olajat; beletesszük a hagymát, és magas hőfokon 1 percig pirítjuk. Beletesszük a curryport és a sót, a metélt tésztát beleforgatjuk, hogy bevonja.
3. Beletesszük a zöldborsót, a kókusztejet vagy a zöldséglevest, és a szójaszószt, néhányszor átforgatjuk, hogy összekeveredjen. A wokot szorosan lefedjük, nagyon alacsony hőmérsékleten 3 percig főzzük. Finoman beleforgatjuk a felszeletelt sertéshúst, és még 1 percig melegítjük. Önálló fogásként vagy könnyű vacsoraként tálaljuk.
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.