Vegyes zöldség enyhe currymártásban

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vegyes zöldség enyhe currymártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg hámozott sütőtök
2 db közepes méretű édesburgonya
12 és fél dkg sárga nyári tök
12 és fél dkg zöldbab
12 és fél dkg káposzta
10 dkg hámozott, apróra vágott paradicsom
4 dl kókusztej
6 teáskanál olaj
1 nagyobb fej vékonyra szeletelt vöröshagyma
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 db apróra vágott piros chilipaprika
3 csík citromhéj
1 teáskanál
1 evőkanál halszósz
2 és fél dl csirkehúsleves
2 teáskanál citromlé
4 db szárított kaffircitromlevél
vagy
4 db friss kaffircitromlevél
2 teáskanál lágy barna cukor
vagy
2 teáskanál reszelt pálmacukor

Elkészítés:

1. A sütőtököt kis cikkekre, az édesburgonyát pedig 2 cm-es darabokra vágjuk. A tököt négyfelé vágjuk; a zöldbabot megtisztítjuk, ha hosszú, félbevágjuk; a káposztát 1 cm széles csíkokra vágjuk.

2. Egy közepes serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a vörös- és a fokhagymát, és közepes hőfokon addig pirítjuk, míg puha, és kissé aranyszínű lesz.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, chilit, citromhéjat, citromleveleket, cukrot, sót, halszószt, kókusztejet, levest és a citromlét; 5 percig főzzük, míg az ízek intenzívebbé válnak.

4. A mártásba tesszük az édesburgonyát és a sütőtököt, és 8 percig főzzük. Beletesszük a zöldbabot, a káposztát és a tököt, és még 6 percig főzzük. Párolt rizzsel tálaljuk.

A mártást néhány órával előbb is elkészíthetjük, és felmelegíthetjük. A zöldséget közvetlenül a tálalás előtt főzzük meg.
Vegyes zöldség enyhe currymártásban
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1841 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Vegyes zöldség enyhe currymártásban
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
google+