Ezersziget-öntet

Elkészítési idő: 5 perc Munkaidő: 4 perc kezdőknek átlagos ár
Kép nélkül
Eljárások: hűtés, kikeverés
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl otthon készített majonéz
1 evőkanál paradicsompüré
2 kávéskanál borecet
1 kávéskanál mustár
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt fehérbors

Elkészítés:

A majonézt a paradicsompürével, a mustárral és az ecettel alaposan kikeverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. Lefedve a hűtőszekrényben 2 napig is eltartható.

Majonéz

Kép nélkül
2 dl olaj
1 kávéskanál mustár
1 kávéskanál citromlé
kevés porcukor
ízlés szerint

Fontos, hogy valamennyi alapanyag elég hideg legyen. A tojássárgákat mély tálban fakanállal (vagy habverővel, de tehetjük turmixgépbe is) keverni kezdjük. Az olajat kezdetben cseppenként adagoljuk a tojássárgájához, majd nagyon vékony sugárban önthetjük tovább. Ha jól kikevertük, hozzáadjuk a mustárt, a porcukrot, a sót és cseppenként a citrom levét. (Ha a hozzávalók nem egységes hőmérsékletűek, vagy túl gyorsan adagoltuk az olajat, a mártás összefuthat. Ekkor tegyünk hozzá 1-2 kanál forró vizet, és gyorsan keverjük, amíg ismét összeáll, és szép sima lesz.)

Ezersziget-öntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5524 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Kép nélkül
Ezersziget-öntet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
tippek, fortélyok