Kapros, túrós lepény

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg tehéntúró
1 csokor kapor
1 dl tejföl
3 db tojás
15 dkg porcukor

Elkészítés:

Az 50 dkg lisztből készült kalácstésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk és kikent tepsibe rakjuk. Közben elkészítjük a túrókrémet.

A túrót villával alaposan összetörjük (aki pépesebben szereti, szitán is áttörheti), 2 tojássárgáját a cukorral kikeverünk és hozzáadjuk a tejfölt. A masszát a túróhoz elegyítjük.

A tojásfehérjét habbá verjük és azt is lazán a túróhoz keverjük. Végül a finomra vágott kaprot is hozzáadjuk és a tésztára simítjuk.

A maradék tojássárgájával egyenletesen bekenjük és közepes sütőben szép fényesre sütjük.

Kalácscipó

Kép nélkül
7 db tojás
15 dkg margarin vagy
15 dkg vaj
0.5 rúd vanília
2.5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg finomliszt
1 csipet
3 dkg élesztő

Az élesztőt teáskanálnyi cukorral és 3 evőkanál tejjel felfuttatjuk. A maradék tejben megfőzzük a hosszában kettéhasított vaníliarudat és feloldjuk benne a cukrot és a sót. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, a közepébe mélyedést alakítunk, beleöntjük a megkelt élesztőt, a tojásokat és a vaníliás cukrot.

A vaníliás cukros, langyosra hűtött tejjel rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük, majd lazán ismét átgyúrjuk és még 20 percet pihentetjük. Lisztezett deszkán hengerré sodorjuk és 10 egyforma darabba vágjuk.

A darabokat szép, szabályos golyókká formáljuk és kikent tepsibe rakjuk, nem túl közel egymáshoz. Mindegyiknek a tetejét keresztben behasítjuk és letakarva 15-20 percet pihentetjük.

Mielőtt a sütőbe tennénk, a vágatok mellett bekenjük tojássárgájával. Előmelegített (200 fok) sütőben 40-50 percet sütjük.

Mire megsül, a tetejére vágott kereszt virágként kinyílik.

Kapros, túrós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 719 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
Kép nélkül
Kapros, túrós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
van itthon