Sajtos-rozmaringos keksz

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos-rozmaringos keksz
Adag: 2 tepsi (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg reszelt gruyere sajt
2 teáskanál friss, apróra vágott rozmaring
23 dkg puha vaj
25 dkg liszt
½ teáskanál cayenne-bors
A kikenéshez:
kevés puha vaj
A munkafelületre:
kevés liszt
A tojássárgájához:
1 evőkanál víz

Elkészítés:

1. Két tepsit vékonyan kivajazunk. A lisztet, a vajat, a sajtot, a Cayenne-borsot és a rozmaringot konyhai robotgép táljába tesszük. Az egészet cipóvá dolgozzuk össze, ha túl száraz, adunk még hozzá vizet.

2. A tésztát lisztezett deszkán vékony téglalappá nyújtjuk. A tésztából 6 cm átmérőjű, különböző formákkal kekszeket szaggatunk ki.

3. A kekszeket az előkészített tepsikre fektetjük, lefedjük frissen tartó fóliával, és 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

4. Az evőkanálnyi vízzel felvert tojássárgájával megkenjük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt aranyszínűre sütjük. A kész kekszeket 2 percig a tepsin pihentetjük, majd melegen tálaljuk, vagy rácson hagyjuk őket teljesen kihűlni.

Sajtos-rozmaringos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1797 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Sajtos-rozmaringos keksz
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
most van szezonja