Tejfölös-metélőhagymás muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejföl
1 evőkanál friss, finomra vágott metélőhagyma
4 evőkanál olvasztott vaj
1 dl joghurt
1 nagyobb felvert tojás
½ teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál sütőpor
28 dkg liszt
3 dkg reszelt cheddar sajt
1 evőkanál mogyoróolaj
vagy
1 evőkanál napraforgóolaj
A díszítéshez:
ízlés szerint friss metélőhagyma
A kikenéshez:
kevés mogyoróolaj
vagy

Elkészítés:

1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírformákkal kibéleljük. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát keverőtálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sajtot és a metélőhagymát, és jól összekeverjük.

2. Egy másik tálban összekeverjük a tojást, a tejfölt, a joghurtot és az olvasztott vajat. A liszthez adjuk, és éppen csak összedolgozzuk. Ne keverjük túl sokáig a tésztát, nem baj, ha darabos marad.

3. A tésztát elosztjuk a muffinsütő mélyedéseiben, a kétharmadukig megtöltve őket. A maradék metélőhagymával és a sajttal megszórjuk. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. A muffinokat kivesszük a sütőből, azon melegében tálaljuk, vagy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tejfölös-metélőhagymás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1666 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Tejfölös-metélőhagymás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szótár