Rákos-krémsajtos muffin

| , Rákos muffin receptek
Adag: 3-4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
28 dkg liszt
másfél teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál
1 nagyobb tojás
másfél dl tejföl
másfél dl joghurt
3 dkg reszelt cheddar sajt
3 dkg friss, finomra vágott petrezselyemzöld
3 dkg friss, finomra vágott kapor
1 evőkanál napraforgóolaj
vagy
1 evőkanál mogyoróolaj
A kikenéshez:
igény szerint mogyoróolaj
vagy
igény szerint napraforgóolaj
A töltelékhez:
23 dkg krémsajt
2 evőkanál majonéz
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírformákkal kibéleljük. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverőtálba szitáljuk.

2. Egy másik tálban felverjük a tojást, majd beleöntjük a joghurtot és a tejfölt, és összekeverjük. Beleszórjuk a sajtot és a zöldfűszereket. A liszthez adjuk, és éppen csak összedolgozzuk vele. Ne keverjük túl sokáig a tésztát, nem baj, ha darabos marad.

3. A muffinsütő mélyedéseiben egyenletesen elosztjuk a tésztát (a kétharmadukig megtöltve őket), és 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg megemelkedik, és aranyszínű lesz.

4. Közben a töltelékhez a rákhúst lecsepegtetjük, tálba tesszük, és villával szétszedjük. Összekeverjük a krémsajttal és a majonézzel, megsózzuk és megborsozzuk. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és hideg helyre tesszük.

5. A megsült muffinokat rácsra téve hagyjuk langyosra hűlni. Félbevágjuk őket, az alsó részt megkenjük a rákos krémmel. Rátesszük a tetejét, és tálaljuk.

Rákos-krémsajtos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1231 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Rákos-krémsajtos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
van itthon