Burgonyás-szalonnás muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg főtt, tört burgonya
15 dkg pirított, apróra vágott baconszalonna
3 és fél dl tej
1 evőkanál friss, finomra vágott metélőhagyma
1 és ¼ dl tejföl
2 nagyobb tojás
1 teáskanál
3 teáskanál sütőpor
35 dkg liszt
3 szem finomra vágott mogyoróhagyma
4 evőkanál reszelt cheddar sajt
1 evőkanál mogyoróolaj
vagy
1 evőkanál napraforgóolaj

Elkészítés:

1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírformákkal kibéleljük. A maradék olajból egy keveset serpenyőben felforrósítunk, és a mogyoróhagymát 2 percig pároljuk benne. Levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni.

2. A lisztet, a sütőport és a sót keverőtálba szitáljuk. Egy másik tálban összekeverjük a burgonyát, a tojásokat, a tejet, a tejfölt, a metélőhagymát és a bacon felét. A liszthez adjuk, és éppen csak összedolgozzuk vele. Ne keverjük túl sokáig a tésztát, nem baj, ha darabos marad.

3. A tésztát szétosztjuk a muffinsütőben, kétharmadukig megtöltve a mélyedéseket. A maradék sonkával és a sajttal megszórjuk. 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. A muffinokat kivesszük a sütőből, és melegen tálaljuk, vagy rácsra téve hagyjuk őket kihűlni.

Burgonyás-szalonnás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2399 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Burgonyás-szalonnás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
tippek, fortélyok