Póréhagymás-sonkás muffin



Elkészítés:
1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírformákkal kibéleljük. A maradék olajból egy keveset serpenyőben felforrósítunk, a póréhagymát 2 percig pároljuk benne, majd levesszük a tűzről, és félretesszük.
2. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát keverőtálba szitáljuk. Egy másik tálban a joghurttal és az olvasztott vajjal felverjük a tojást. Hozzáadjuk a cheddar sajtot, a metélőhagymát, a párolt póréhagymát és a főtt sonka felét, és az egészet összekeverjük. A lisztes keverékhez adjuk, és éppen csak összedolgozzuk vele. Ne keverjük túl sokáig a tésztát, nem baj, ha darabos marad.
3. A tésztát elosztjuk a muffinsütőben, a kétharmadukig megtöltve a mélyedéseket. A maradék sonkát rászórjuk, majd 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg megemelkedik, és aranyszínű lesz. A sütőből kivéve melegen tálaljuk, vagy rácsra téve hagyjuk kihűlni.