Póréhagymás-sonkás muffin

Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db tisztított, apróra vágott póréhagyma
15 dkg főtt, apróra vágott sonka
28 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
½ teáskanál szódabikarbóna
3 dl zsíros joghurt
1 nagyobb kissé felvert tojás
4 evőkanál olvasztott vaj
3 dkg reszelt cheddar sajt
3 dkg finomra vágott, friss metélőhagyma
2 evőkanál mogyoróolaj
vagy
2 evőkanál napraforgóolaj
vagy
A kikenéshez:
igény szerint mogyoróolaj
vagy
igény szerint napraforgóolaj

Elkészítés:

1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírformákkal kibéleljük. A maradék olajból egy keveset serpenyőben felforrósítunk, a póréhagymát 2 percig pároljuk benne, majd levesszük a tűzről, és félretesszük.

2. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát keverőtálba szitáljuk. Egy másik tálban a joghurttal és az olvasztott vajjal felverjük a tojást. Hozzáadjuk a cheddar sajtot, a metélőhagymát, a párolt póréhagymát és a főtt sonka felét, és az egészet összekeverjük. A lisztes keverékhez adjuk, és éppen csak összedolgozzuk vele. Ne keverjük túl sokáig a tésztát, nem baj, ha darabos marad.

3. A tésztát elosztjuk a muffinsütőben, a kétharmadukig megtöltve a mélyedéseket. A maradék sonkát rászórjuk, majd 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, amíg megemelkedik, és aranyszínű lesz. A sütőből kivéve melegen tálaljuk, vagy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Póréhagymás-sonkás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1341 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Póréhagymás-sonkás muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
hírlevél