Csirkehúsos muffin

Adag: 3-4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db lebőrözött, darabolt csirke felsőcomb
1 kisebb kimagozott, apróra vágott piros chilipaprika
3 szál apróra vágott újhagyma
1 és ¼ dl joghurt
1 és ¼ dl tejföl
1 evőkanál reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé
2 nagyobb tojás
3 teáskanál sütőpor
30 dkg liszt
1 teáskanál fűszerpaprika
2 db apróra vágott vöröshagyma
1 és ¼ dl napraforgóolaj
vagy
1 és ¼ dl mogyoróolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírformákkal kibéleljük. A maradék olajból egy keveset serpenyőben felforrósítunk, lassú tűzön folyamatosan keverve 3 percig pároljuk benne a vöröshagymát, az újhagymát és a chilit. Ezután kivesszük őket, még egy kis olajat öntünk a serpenyőbe, beletesszük a csirkehúst és a fűszerpaprikát, és közepes lángon 5 percig sütjük. Levesszük a tűzről és félretesszük.

2. A lisztet és a sütőport keverőtálba szitáljuk. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a maradék olajat, a citromlét, a citromhéjat. Beleöntjük a tejfölt, a joghurtot, és összekeverjük. A liszthez adjuk, majd óvatosan elvegyítjük benne a chilis hagymát és a csirkehúst. Sóval és borssal fűszerezzük. Ne keverjük el túl alaposan a tésztát, nem baj, ha darabos marad.

3. A tésztát elosztjuk a 12 mélyedésben (a felső peremükig érjen), majd 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük, amíg megemelkedik, és aranyszínű lesz. A muffinokat kivesszük a sütőből, és még melegen tálaljuk, vagy rácsra téve hagyjuk kihűlni.

Csirkehúsos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2599 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Csirkehúsos muffin
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
tippek, fortélyok