Csirkehúsos muffin



Elkészítés:
1. Egy 12 darabos muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük vagy papírformákkal kibéleljük. A maradék olajból egy keveset serpenyőben felforrósítunk, lassú tűzön folyamatosan keverve 3 percig pároljuk benne a vöröshagymát, az újhagymát és a chilit. Ezután kivesszük őket, még egy kis olajat öntünk a serpenyőbe, beletesszük a csirkehúst és a fűszerpaprikát, és közepes lángon 5 percig sütjük. Levesszük a tűzről és félretesszük.
2. A lisztet és a sütőport keverőtálba szitáljuk. Egy másik tálban felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a maradék olajat, a citromlét, a citromhéjat. Beleöntjük a tejfölt, a joghurtot, és összekeverjük. A liszthez adjuk, majd óvatosan elvegyítjük benne a chilis hagymát és a csirkehúst. Sóval és borssal fűszerezzük. Ne keverjük el túl alaposan a tésztát, nem baj, ha darabos marad.
3. A tésztát elosztjuk a 12 mélyedésben (a felső peremükig érjen), majd 190 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és 20 percig sütjük, amíg megemelkedik, és aranyszínű lesz. A muffinokat kivesszük a sütőből, és még melegen tálaljuk, vagy rácsra téve hagyjuk kihűlni.