Paradicsomos-mákos kosárka

Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A munkafelületre:
kevés liszt
A tésztához:
2 teáskanál mák
10 dkg hideg, darabolt vaj
20 dkg liszt
1 csipet
igény szerint hideg víz
A töltelékhez:
5 dkg cheddar sajt
12 db friss bazsalikomlevél
10 dkg krémsajt
1 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál vaj
2 evőkanál liszt
2 és fél dl tej
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy 12 mélyedéses muffinformát kivajazunk. A lisztet és a sót konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk, és a vajjal morzsásra keverjük. Áttesszük egy másik tálba, hozzáadjuk a mákot és annyi vizet, hogy összeálljon a tészta.

2. A tésztát lisztezett deszkán kettéosztjuk. Az első darabot kinyújtjuk, és 9 cm-es köröket szaggatunk belőle. Mindegyiket kinyújtjuk 12 cm átmérőjűre, és belenyomjuk a muffinsütő mélyedéseibe. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A tortácskákat sütőparírral kibéleljük és szárazbabbal feltöltjük. 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk róluk a babot és a papírt.

3. A paradicsomot hőálló tálba téve olívaolajjal meglocsoljuk, és 5 percig grillezzük.

4. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és 5-8 percig pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a tejet, és kevergetve még 5 percig főzzük. Sóval és borssal fűszerezzük, beledobjuk a sajtot, és jól elkeverjük benne. Mindegyik kosárkába 2 paradicsomot teszünk, sajtmártással leöntjük, majd 15 percre visszatesszük a sütőbe. Tálalás előtt bazsalikomlevéllel díszítjük őket.

Paradicsomos-mákos kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 831 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Paradicsomos-mákos kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
cikkek