Fetás-spenótos lepénykék

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag tészta
A díszítéshez:
ízlés szerint koktélparadicsom
ízlés szerint petrezselyemzöld
A liszthez:
½ teáskanál reszelt szerecsendió
A töltelékhez:
22 dkg bébispenót
13 dkg feta sajt
2 evőkanál vaj
másfél dl zsíros tejszín
3 dkg fenyőmag
ízlés szerint
ízlés szerint bors

Elkészítés:

1. Hat 9 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformát kivajazunk. A tésztát 6 részre osztjuk. Lisztezett deszkán mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk. Kibéleljük velük a formákat, a kilógó részeket levágjuk. Sütőpapírt teszünk rájuk, és száraz babbal megtöltjük. 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük őket.

2. A tortácskákat előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük. Kivesszük őket a sütőből, és eltávolítjuk róluk a babot és a papírt.

3. A spenótot egy percre forrásban lévő vízbe dobjuk, aztán leszűrjük, kinyomjuk a levét, majd apróra vágjuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, beledobjuk a spenótot és megpároljuk. Sóval és borssal fűszerezzük. Hozzáadjuk a tejszínt és a tojássárgájákat. A sajtot belemorzsoljuk a formákba, ráöntjük a krémes spenótot, és 10 perc alatt megsütjük a lepényeket. Fenyőmaggal megszórjuk, még 5 percig sütjük, majd koktélparadicsommal és petrezselyemmel díszítjük őket.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.

Sós lepénytészta

Kép nélkül
8 dkg hideg, darabolt vaj
1 csipet
13 dkg liszt
igény szerint hideg víz

1. A lisztet és sót konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk és hozzáadjuk a vajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.

2. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és a kívánt méretűre nyújtjuk.

Fetás-spenótos lepénykék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 810 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Fetás-spenótos lepénykék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
könyvek