Márványsajtos-diós kosárka

Adag: 1 tepsi (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint friss, apróra vágott petrezselyemzöld
A munkafelületre:
kevés liszt
A tésztához:
4 dkg durvára darált dió
1 csipet zelleres só
25 dkg liszt
10 dkg hideg, darabolt vaj
igény szerint hideg víz
A töltelékhez:
20 dkg márványsajt
3 dl zsíros tejszín
2 szál tisztított, apróra vágott szárzeller
2 evőkanál vaj
1 kisebb tisztított, apróra vágott póréhagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy 12 mélyedéses muffinformát kivajazunk. A lisztet és a zellersót konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk, és a vajjal morzsásra keverjük. Áttesszük egy másik tálba, hozzáadjuk a diót és annyi vizet, hogy összeálljon a tészta.

2. A tésztát kettéosztjuk. Az első darabot lisztezett deszkán kinyújtjuk, és 9 cm-es köröket szaggatunk ki belőle. 12 cm átmérőjűre nyújtjuk ki őket, és belenyomkodjuk a muffinsütő mélyedéseibe. A maradék tésztával ugyanígy járunk el. A tortácskákat sütőpapírral kibéleljük és száraz babbal megtöltjük. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük, majd előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük őket. Utána eltávolítjuk a babot és a papírt.

3. A vajat serpenyőben megolvasztjuk, beledobjuk a zellert és a póréhagymát, és 15 perc alatt puhára pároljuk. Hozzáadunk 2 evőkanál zsíros tejszínt és az összemorzsolt márványsajtot. Jól elkeverjük, megsózzuk és megborsozzuk. A maradék tejszínt majdnem forrásig melegítjük, majd folyamatosan keverve ráöntjük a tojássárgájákra. A sajtos keverékhez adjuk, és megtöltjük vele a tortácskákat. 10 percig sütjük, majd fordítunk egyet a tepsin, és még 5 percig sütjük. 5 percig a formában pihentetjük, és megszórjuk petrezselyemmel.

Márványsajtos-diós kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2278 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Márványsajtos-diós kosárka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
twitter