Articsókás-szalonnás lepénykék

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Articsókás-szalonnás lepénykék
Adag: 3-4 főre (6 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 adag tészta
A kikenéshez:
kevés vaj
A locsoláshoz:
2 evőkanál olívaolaj
A munkafelületre:
kevés liszt
A töltelékhez:
40 dkg konzerv articsókaszív
12 szelet baconszalonna
4 evőkanál konzerv articsókakrém
5 evőkanál zsíros tejszín
ízlés szerint
ízlés szerint bors
néhány levél rukkola

Elkészítés:

1. Hat 9 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformát kivajazunk. A tésztát 6 részre osztjuk. Lisztezett deszkán mind a hat darabot kinyújtjuk. Kibéleljük velük a formákat, a kilógó részeket levágjuk. Mindegyiket kibéleljük sütőpapírral és feltöltjük szárazbabbal. 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

2. A lepényeket előmelegített sütőben 200 °C-on 10 percig sütjük. Kivesszük őket a sütőből, és eltávolítjuk róluk a babot és a papírt.

3. Közben a tejszínt összekeverjük az articsókakrémmel, sóval és borssal fűszerezzük. Mindegyik lepény alját megkenjük vele. Az articsókaszíveket lecsepegtetjük, 3-3 darabra vágjuk, és elosztjuk a formákban. Mindegyikbe belehajtogatunk 2-2 szelet szalonnát, és 10 perc alatt megsütjük őket.

4. Tálaláshoz a lepénykékre rukkolát teszünk, majd zöldséghámozóval szeleteket vágunk a parmezán sajtból, ezeket is elrendezzük a tetejükön, meglocsoljuk olívaolajjal, és azonnal tálaljuk.

Száraz rozé illik hozzá.

Sós lepénytészta

Kép nélkül
8 dkg hideg, darabolt vaj
1 csipet
13 dkg liszt
igény szerint hideg víz

1. A lisztet és sót konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk és hozzáadjuk a vajat és annyi vizet, hogy a tészta összeálljon.

2. A tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk és a kívánt méretűre nyújtjuk.

Articsókás-szalonnás lepénykék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 878 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Articsókás-szalonnás lepénykék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
van itthon