Ünnepi kókuszos rizs



Elkészítés:
1. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a vöröshagymát, a gyömbért és a fokhagymát, és alacsony hőfokon 5 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a rizst és a kurkumát, és jól megkeverve 2 percig pirítjuk.
2. Egy közepes lábosba öntjük a kókusztejet, és addig melegítjük, míg majdnem felforr. A tejet a rizsre öntjük, és folyamatosan keverjük, míg a keverék felforr. Hozzáadjuk a sót és a curryleveleket. Egy szorosan záró fedővel lefedjük, és nagyon kis lángon 25 percig főzzük.
3. A fedőt levesszük, jól megkeverjük, és 10 percig hagyjuk hűlni. A curryleveleket kivesszük, és a rizst egy tálra halmozzuk (melyet hagyományosan banánlevelekkel bélelnek ki). A rizs tetején elrendezzük a negyedekbe vágott tojást, az uborkát és a chilit, és megszórjuk a ropogós, sült hagymával.