Báránycurry

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Báránycurry
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 és fél dl kókusztej
75 dkg kockára vágott bárányhús
6 gerezd fokhagyma
1 darabka friss, apróra vágott gyömbér
1 darabka friss, apróra vágott galangagyökér
0 teáskanál őrölt szegfűszeg
¼ teáskanál
¼ teáskanál bors
2 nagyobb fej apróra vágott vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 szál szeletelt, fehér fenyérfű
2 és fél teáskanál őrölt kurkuma
2 db durvára vágott piros chilipaprika
1 teáskanál rákpaszta
2 evőkanál olaj
2 rúd fahéj

Elkészítés:

1. Összekeverjük a bárányhúst, a sót, borsot, hagymát és 3 evőkanál olajat. Egy wokot vagy vastag aljú serpenyőt nagyon forróra felhevítünk; több adagban beletesszük a húst és a hagymakeveréket, és nagyon jól megpörköljük. Fogóval vagy szűrőkanállal az összes húst kivesszük a wokból, de benne hagyunk egy kis olajat.

2. Egy robotgépben összekeverjük a fenyérfüvet, a fokhagymát, a galangát, a gyömbért, a kurkumát, a chilit és a rákkrémet, és 2 evőkanál olaj hozzáadásával sima krémmé keverjük.

3. A wokot ismét felhevítjük; beletesszük a fűszeres krémet, és állandóan keverve, közepes hőfokon 3 percig főzzük (vigyázzunk, hogy a krém ne égjen oda). Hozzáadjuk a bárányhúst, a hagymakeveréket, a fahéjat, a szegfűszeget és a kókusztejet.

4. Fedő nélkül, lassú tűzön 90 percen át főzzük, időnként megkeverve, míg a hús nagyon puha lesz. Párolt fehér rizzsel tálaljuk.

Báránycurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1498 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Báránycurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj