Kókuszos zöldségcurry

Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kókuszos zöldségcurry
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kókuszreszelék
15 dkg kis méretű spenót
2 nagy hámozott, durvára vágott paradicsom
12 és fél dkg apróra vágott cukkini
2 és fél dl kókusztej
50 dkg apróra vágott vegyes zöldség
2 evőkanál citromlé
2 evőkanál olaj
1 nagyobb fej durvára vágott lilahagyma
3 gerezd apróra vágott fokhagyma
4 db apróra vágott piros chilipaprika
1 teáskanál rákpaszta
2 db összetépkedett babérlevél
1 evőkanál tamarindpüré
2 teáskanál kristálycukor
¼ teáskanál
12 és fél dkg apróra vágott zöldbab

Elkészítés:

1. Egy nagy, vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a lilahagymát, fokhagymát, chilit és rákkrémet, és közepes hőfokon 5 percig pirítjuk, rendszeresen kevergetve, hogy a rákkrém elkeveredjen. Hozzáadjuk a babérlevelet, a kókusztejet, a tamarinduszt, a cukrot és a sót. Felforraljuk, majd a hőfokot csökkentve fedő nélkül 5 percig pároljuk.

2. Hozzáadjuk a vegyes zöldségeket: sütőtököt, a burgonyát és a sárgarépát. Lefedve 7 percig főzzük, időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a babot és a cukkinit, és további 5 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Belekeverjük a paradicsomot és a spenótot, és fedő nélkül még 2 percig főzzük.

3. Közvetlenül a tálalás előtt kivesszük a babérleveleket, belekeverjük a kókuszt, és citromlevet csepegtetünk rá.

Ha a curry túl sűrű, önthetünk hozzá 1,25 dl vizet.
Kókuszos zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1609 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Kókuszos zöldségcurry
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest