Hideg zöldségsaláta fűszeres öntettel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hideg zöldségsaláta fűszeres öntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 levél spenót
10 dkg tisztított szójacsíra
30 dkg kígyóbab
vagy
30 dkg zöldbab
1 fej lilahagyma
Fűszeres öntet:
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
2 evőkanál kókuszreszelék
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 kisebb apróra vágott piros chilipaprika
1 evőkanál barna ecet
¾ dl víz

Elkészítés:

1. A zöldbabot megtisztítjuk, és 4 cm hosszú darabokra vágjuk. A spenótlevelek szárát letépjük, és a leveleket vékonyan felszeleteljük. A cukorborsóhajtások hosszú szárából kb. 1 cm-t levágunk. A paprikát vékony csíkokra vágjuk. A lila hagymát vékonyan felszeleteljük.

2. A zöldbabot egy nagy lábos forró vízbe tesszük, és 1 percig előfőzzük; lecsepegtetjük. Egy tálban összekeverjük a zöldbabot, a spenótot, a cukorborsóhajtásokat, a szójacsírát, a paprikát és a hagymát.

3. A fűszeres öntethez egy kis serpenyőben felhevítjük az olajat; beletesszük a fokhagymát, gyömbért, chilit és a kókuszreszeléket, és közepes hőfokon 1 percig keverve sütjük. Hozzáadjuk az ecetet és a vizet, és 1 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

4. A tálaláshoz a zöldségeket beleforgatjuk az öntetbe.

A fűszeres öntetet tálalás előtt 30 perccel is belekeverhetjük.
Ehhez a salátához bármilyen előfőzött zöldséget használhatunk. Olyan zöldségeket válasszunk, melyekkel színpompás hatást érünk el.
Hideg zöldségsaláta fűszeres öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2131 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Hideg zöldségsaláta fűszeres öntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
pinterest