Chilis sertéskebab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chilis sertéskebab
Adag: 4 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg szűzpecsenye
2 evőkanál édes chiliszósz
2 evőkanál paradicsomszósz
2 evőkanál hoisin-szósz
2 gerezd zúzott fokhagyma
3 evőkanál citromlé
2 evőkanál méz
2 teáskanál frissen reszelt gyömbér

Elkészítés:

1. A szűzpecsenyéről levagdossuk a zsírt és az inakat, és kis kockákra vágjuk.

2. Összekeverjük az édes chilimártást, paradicsomszószt, hoisin-mártást, a zúzott fokhagymát, a citromlevet, a mézet és a frissen reszelt gyömbért.

3. Ráöntjük a sertéshúsra, és jól beleforgatjuk. Lefedve több órára vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.

4. A sertéshúst nyársakra fűzzük; vékonyan kiolajozott grilltálcán vagy lemezen 3-4 percig pirítjuk minden oldalát, míg átsül. Sütés közben a maradék páclével kenegetjük. Gyors satay mártással tálaljuk. 8 kebab lesz belőle.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.

Satay mártás

Satay mártás
4 dl kókusztej
16 dkg pirított mandula
1 evőkanál citromlé
4.5 dkg barna cukor
1 teáskanál őrölt római kömény
0.5 teáskanál őrölt chilipaprika
2 teáskanál friss, finomra aprított gyömbér
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál olaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

1. A natúr pörkölt mandulát háztartási robotgépben finomra őröljük.

2. Wokban felforrósítjuk az olajat. Beletesszük az összevágott vöröshagymát, és közepes lángon 5 perc alatt üvegesre pirítjuk.

3. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, a finomra aprított, friss gyömbért, az őrölt chilit és az őrölt római köményt, és 2 percig kevergetve sütjük.

4. Beleöntjük a kókusztejet, rászórjuk a barna cukrot és a felaprított mandulát. Mérsékeljük a lángot, és 5 percig csendesen főni hagyjuk, amíg a mártás besűrűsödik.

5. Hozzáadjuk a citromlevet és sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint.

Chilis sertéskebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1342 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Chilis sertéskebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
ételfotó