Teriyaki marhakebab

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Teriyaki marhakebab
Adag: 4-6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
75 dkg sovány marhafartő
1 és ¼ dl szaké
vagy
1 és ¼ dl sherry
1 és ¼ dl szójaszósz
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A sovány marhafartőt vékony, 15 cm hosszú csíkokra vágjuk, és a csíkokat a nyársakra fűzzük.

2. Összekeverjük a szójaszószt, a sherryt vagy szakét, a zúzott fokhagymát, és az őrölt gyömbért és cukrot.

3. A marhahúst egy alacsony, nem fémből készült tálba tesszük, és legalább 60 percen át a hűtőben pácoljuk.

4. Lecsepegtetjük, és a nyársakat előmelegített, olajjal kikent grilltálcára tesszük, és mindegyik oldalukat 3-4 percig sütjük.

Szabadtűzön, roston is elkészíthetjük ezt a fogást, így még különlegesebb ízhatást érhetünk el.
A marhafartő nem alkalmas hús ehhez az ételhez, mert bármilyen vékonyra vágjuk is rágós, száraz lesz. Bélszínt használjunk, esetleg puha hátszínt.
Teriyaki marhakebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Teriyaki marhakebab
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
cikkek