Csirkesatay

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirkesatay
Adag: 8 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg csíkokra vágott csirkemellfilé
1 evőkanál méz
dl szójaszósz
1 teáskanál őrölt koriander
2 teáskanál szezámolaj
1 teáskanál kurkuma
½ teáskanál chilipor
A satay-mártáshoz:
12 és fél dkg földimogyoróvaj
1 és ¼ dl kókuszkrém
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál olaj
1 kisebb fej hagyma
2 evőkanál édes chiliszósz

Elkészítés:

1. A csirkemellfilét 8 hosszú csíkra vágjuk. Egy alacsony, nem fémből készült tálban összekeverjük a mézet, a szójaszószt, a szezámolajat, az őrölt koriandert és kurkumát, a teáskanál chiliport.

2. A csirkét hosszában felfűzzük a beáztatott nyársakra, és a nyársakat beletesszük a páclébe. Lefedve legalább 120 percre a hűtőbe tesszük.

3. A gyors satay-mártáshoz a finomra aprított hagymát puhára pároljuk az olajban, aztán belekeverjük a darabos földimogyoróvajat, a szójaszószt, a kókuszkrémet, és az édes chilimártást. Lassú tűzön addig főzzük, míg sima lesz és átmelegszik.

4. A satay sütéséhez a nyársakat az előmelegített grillre tesszük, és 5-7 percig sütjük, közben gyakran forgatjuk és kenegetjük a páclével. Melegen, gyors satay-mártással tálaljuk.

Grillezhetjük vagy szabadtűzön is elkészíthetjük.

Satay mártás

Satay mártás
2.5 dl kókusztej
25 dkg mogyoróvaj
2 db apróra vágott, piros chilipaprika
1 evőkanál paradicsomszósz
2.5 dl víz
1 kiskanál rákpaszta
1 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 nagyobb fej apróra vágott hagyma
1 evőkanál olaj
2 kiskanál szójaszósz vagy
2 kiskanál kecap manis

1. Az olajat egy serpenyőben hevítjük. Beletesszük az apróra vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymagerezdet; 8 percig kis lángon kevergetjük.

2. Hozzáadjuk az apróra vágott chilipaprikákat és a rákpasztát, és további 1 percig főzzük.

3. Levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a mogyoróvajat, visszatesszük a lángra, és belekeverjük a kókusztejet meg ugyanennyi vizet.

4. Kis lángon felforraljuk, közben kevergetjük. Hozzáadjuk a kecap manist vagy a sűrű szójaszószt és a paradicsomszószt; még 1 percig főzzük. Hagyjuk kihűlni.

Csirkenyárssal, más hússal vagy zöldséggel tálaljuk.

Csirkesatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1466 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Csirkesatay
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj