Tavaszi zöldséglepény

Adag: 1 piteforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
25 dkg liszt
1 csipet
13 dkg hideg, darabolt vaj
6 dkg reszelt parmezán sajt
1 db tojás
igény szerint víz
A töltelékhez:
30 dkg hámozott, tisztított vegyes zöldség
13 dkg reszelt cheddar sajt
½ maréknyi friss, apróra vágott petrezselyemzöld
½ maréknyi friss, apróra vágott tárkony
3 dl zsíros tejszín
2 nagyobb tojás
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Egy 25 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformát kivajazunk. A lisztet és a sót konyhai robotgép keverőtáljába szitáljuk, és hozzáadjuk a vajat, majd belekeverjük a parmezánt. Egy kis edényben összekeverjük a tojást és a vizet, és a puha tésztához adjuk. A tésztát lisztezett deszkán 8 cm-rel nagyobbra nyújtjuk, mint a forma. Belenyomkodjuk a formába, a kilógó részeket levágjuk. Sütőpapírral kibéleljük, szárazbabbal feltöltjük. 30 percre betesszük a hűtőszekrénybe.

2. A tésztát előmelegített sütőben 200 °C-on 15 percig sütjük, majd eltávolítjuk róla a babot és a papírt. A tésztát 5 percre visszatesszük a sütőbe, majd kivesszük és hagyjuk kihűlni. A sütő hőmérsékletét 180 °C-ra kapcsoljuk.

3. A tavaszi bébizöldségeket (sárgarépa, spárga, zöldborsó, bab, újhagyma, kukorica, póréhagyma) falatnyi darabokra vágjuk, és forró vízben blansírozzuk. Lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A sajtot, a tojásokat és a tojássárgáját hőálló tálba tesszük. A tejszínt felmelegítjük, és a tojáshoz öntjük, közben folyamatosan keverjük. Sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a zöldfűszereket. A zöldségeket elrendezzük a tésztán, óvatosan rájuk öntjük a sajtos tojást, és 30-40 perc alatt aranyszínűre sütjük. Tálalás előtt 10 percig a formában pihentetjük.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Tavaszi zöldséglepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1657 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Tavaszi zöldséglepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
twitter