Lepény háromféle paradicsommal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lepény háromféle paradicsommal
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg készen vásárolt leveles tészta
A munkafelületre:
igény szerint liszt
A tetejére:
25 dkg vékonyra szeletelt paradicsom
15 dkg félbevágott koktélparadicsom
1 maréknyi kakukkfű
2 szál friss rozmaring
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
13 dkg szeletelt olasz szalámi
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztát lisztezett deszkán egy 36 cm hosszú és 25 cm széles négyzetté nyújtjuk, és átemeljük egy sütőlapra. A szélén 3 cm-t üresen hagyva megkenjük a paradicsompürével. A paradicsomszeleteket és a koktélparadicsomot elrendezzük rajta, és rászórjuk a rozmaringot. Meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal és a balzsamecettel.

2. A tészta szélét megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Felaprítjuk és rászórjuk a szalámit, és még 10 percig sütjük.

3. A lepényt kivesszük a sütőből, és sóval-borssal fűszerezzük. A maradék olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk a kakukkfűvel.

Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Lepény háromféle paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1240 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Lepény háromféle paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
van itthon