Lepény háromféle paradicsommal



Elkészítés:
1. A tésztát lisztezett deszkán egy 36 cm hosszú és 25 cm széles négyzetté nyújtjuk, és átemeljük egy sütőlapra. A szélén 3 cm-t üresen hagyva megkenjük a paradicsompürével. A paradicsomszeleteket és a koktélparadicsomot elrendezzük rajta, és rászórjuk a rozmaringot. Meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal és a balzsamecettel.
2. A tészta szélét megkenjük a tojássárgájával, és előmelegített sütőben 190 °C-on 10 percig sütjük. Felaprítjuk és rászórjuk a szalámit, és még 10 percig sütjük.
3. A lepényt kivesszük a sütőből, és sóval-borssal fűszerezzük. A maradék olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk a kakukkfűvel.