Sajtos-paradicsomos pizza

Elkészítési idő: 115 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos-paradicsomos pizza
Adag: 2 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A kikenéshez:
kevés olívaolaj
A munkafelületre:
kevés liszt
A tésztához:
23 dkg liszt
1 teáskanál
1 teáskanál szárított élesztő
1 evőkanál olívaolaj
6 evőkanál langyos víz
A tetejére:
6 db vékonyra szeletelt paradicsom
18 dkg vékonyra szeletelt mozzarella sajt
2 evőkanál apróra vágott bazsalikomlevél
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tésztához a lisztet és a sót tálba szitáljuk, és hozzáadjuk az élesztőt. A közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük az olajat és a vizet. Fakanállal vagy kézzel összegyúrjuk a száraz és a folyékony hozzávalókat.

2. A tésztát lisztezett deszkán 5 percig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas lesz. Visszatesszük a tálba, és lefedve, meleg helyen 60 perc alatt hagyjuk a kétszeresére kelni.

3. A tésztát lisztezett deszkán újra átdagasztjuk, majd kettévágjuk. A darabokat egy-egy 5 mm vastag körré nyújtjuk. Olajjal kikent tepsire tesszük őket, a széleiket körben kicsit felnyomjuk.

4. A paradicsom- és a lecsepegtetett mozzarellaszeleteket elrendezzük a tésztán. Sóval és borssal fűszerezzük, megszórjuk bazsalikommal, és olívaolajjal meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 230 °C-on 15-20 percig sütjük, amíg a sajt elolvad, és a tészta ropogós lesz. Azonnal tálaljuk.

Sajtos-paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2081 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Sajtos-paradicsomos pizza
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szótár