Sajtos-metélőhagymás fonat

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sajtos-metélőhagymás fonat
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg reszelt cheddar sajt
3 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 ¾ dl langyos víz
45 dkg fehér kenyérliszt
1 teáskanál
1 teáskanál kristálycukor
másfél teáskanál szárított élesztő
2 evőkanál vaj
4 szál apróra vágott újhagyma
másfél dl langyos tej
A kikenéshez:
igény szerint olaj
A mázhoz:
1 db felvert tojás
A munkafelületre:
kevés fehér kenyérliszt

Elkészítés:

1. A lisztet és a sót melegített tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Kézzel belemorzsoljuk a vajat, majd elkeverjük benne a sajtot, a metélőhagymát és az újhagymát. A közepébe mélyedést készítünk. A tejet elkeverjük a vízzel, a mélyedésbe öntjük, és az egészet puha tésztává dolgozzuk össze. A tésztát lisztezett deszkán 5 percig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas lesz.

2. A tésztát kiolajozott tálban, frissen tartó fóliával lefedve, meleg helyen 60 percen át kelesztjük, vagy amíg a kétszeresére nő. Egy nagy tepsit olajjal kikenünk. A tésztát lisztezett deszkán 1 percig dagasztjuk, majd 3 részre osztjuk. A részekből hosszú rudat formálunk, összefonjuk őket, a végeiket összenyomjuk.

3. A fonatot az előkészített tepsire tesszük, és olajjal bekent frissen tartó fóliával lefedve meleg helyen még 45 percig hagyjuk a kétszeresére kelni. Tojással megkenjük, és előmelegített sütőben 220 °C-on 20 percig sütjük.

4. Ekkor a sütő hőmérsékletét 180 °C-ra csökkentjük, és a kenyeret még 15 percig sütjük, amíg aranyszínű lesz, vagy az alját megütögetve kongó hangot ad. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Sajtos-metélőhagymás fonat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1472 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Sajtos-metélőhagymás fonat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
van itthon