Focaccia sült paradicsommal, bazsalikommal és szalonnával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Focaccia sült paradicsommal, bazsalikommal és szalonnával
Adag: 1 tepsi (4-6 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fehér kenyérliszt
1 evőkanál szárított bazsalikom
½ teáskanál kristálycukor
2 teáskanál szárított élesztő
2 teáskanál
3 és ¼ dl langyos víz
2 evőkanál olívaolaj
A kikenéshez:
kevés olívaolaj
A lisztezéshez:
kevés liszt
A locsoláshoz:
kevés olívaolaj
A tetejére:
4 evőkanál friss, összevágott bazsalikom
20 dkg baconszalonna
vagy
20 dkg pancetta
2 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet, a szárított bazsalikomot, a cukrot, az élesztőt és a sót tálba tesszük. A vizet és az olívaolajat összekeverjük, és a száraz hozzávalókhoz öntjük. Puha tésztát gyúrunk belőle, majd lisztezett deszkán 5-10 perc alatt sima és rugalmas cipóvá dagasztjuk. Kiolajozott tálban, frissen tartó fóliával lefedve, meleg helyen kelesztjük 60 percig, vagy amíg a kétszeresére nő.

2. A paradicsomot sütőpapírral borított tepsire tesszük, olajjal meglocsoljuk, megsózzuk és megborsozzuk. Előmelegített sütőben 140 °C-on 30 percig sütjük, amíg a paradicsom megpuhul.

3. A sütő hőmérsékletét 200 °C-ra kapcsoljuk. A tésztát kivesszük a tálból, és lazán átgyúrjuk. Négyszögletesre formáljuk, olajjal kikent tepsire tesszük, és egyet fordítunk rajta, hogy a tészta mindkét oldala olajos legyen. Ujjunkkal benyomogatjuk, és elosztjuk rajta a paradicsomot és a szalonnát. 10 percig meleg helyen kelni hagyjuk. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Olívaolajjal meglocsoljuk és a bazsalikommal megszórjuk. Melegen tálaljuk.

Focaccia sült paradicsommal, bazsalikommal és szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1638 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Focaccia sült paradicsommal, bazsalikommal és szalonnával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
cikkek