Olajbogyós-paradicsomos kenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olajbogyós-paradicsomos kenyér
Adag: 2 darab (8 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg olajban eltett, lecsepegtetett szárított paradicsom
5 dkg fekete, kimagozott olajbogyó
5 dkg zöld, kimagozott olajbogyó
1 db felvert tojássárgája
4 evőkanál olívaolaj
40 dkg liszt
1 teáskanál
2 teáskanál kristálycukor
1 tasak szárított élesztő
1 teáskanál barna cukor
1 evőkanál friss, apróra vágott kakukkfű
2 dl meleg víz
A kikenéshez:
kevés olívaolaj
A munkafelületre:
kevés liszt

Elkészítés:

1. A lisztet, a sót és az élesztőt tálba tesszük, majd hozzákeverjük a kétféle cukrot és a kakukkfüvet. A közepébe mélyedést készítünk, és lassan annyi meleg vizet és olajat öntünk hozzá, hogy tésztát gyúrhassunk belőle. Belegyúrjuk a felaprított olajbogyókat és a feldarabolt paradicsomot. 5 percig dagasztjuk, majd cipóvá formázzuk. Olajjal kikent tálban, frissen tartó fóliával lefedve, meleg helyen 60 percig kelesztjük, vagy amíg a kétszeresére nő.

2. Egy tepsit belisztezünk. A tésztát kicsit átdagasztjuk, majd kettévágjuk, és a két részből lapos cipókat formázunk. A tepsin frissen tartó fóliával lefedve meleg helyen 45 percig kelesztjük őket, vagy amíg a kétszeresükre nőnek.

3. Mindegyik cipón hosszában 3 vágást ejtünk, és megkenjük tojással. Előmelegített sütőben 200 °C-on 40 perc alatt aranyszínűre sütjük őket, vagy amíg az aljukat megütögetve kongó hang hallatszik. Rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljenek. Légmentesen záródó dobozban 3 napig elállnak.

Olajbogyós-paradicsomos kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1669 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Olajbogyós-paradicsomos kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
recepttár