Sárgabarackos-diós kenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sárgabarackos-diós kenyér
Adag: 1 darab (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg apróra vágott aszalt sárgabarack
6 dkg apróra vágott dió
6 dkg vaj
35 dkg fehér kenyérliszt
½ teáskanál
1 teáskanál barna cukor
2 teáskanál szárított élesztő
másfél dl langyos tej
7 és fél dl langyos víz
1 db felvert tojás
A kikenéshez:
igény szerint olaj
A mázhoz:
8 dkg porcukor
ízlés szerint félbevágott dió
kevés víz
A munkafelületre:
kevés fehér kenyérliszt

Elkészítés:

1. Egy tepsit kivajazunk és belisztezünk. A lisztet, a sót tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt. Belemorzsoljuk a vajat, a felaprított barackot és a diót. A keverék közepébe mélyedést készítünk. Egy külön tálban összekeverjük a tejet, a vizet és a tojást, a mélyedésbe öntjük, és az egészet rugalmas tésztává dolgozzuk össze. Belisztezett deszkán 10 perc alatt simára dagasztjuk. Olajjal kikent tálban, beolajozott frissen tartó fóliával lefedve, meleg helyen 120-180 percen át kelesztjük, vagy amíg a kétszeresére nő.

2. A tésztát lisztezett deszkán még 1 percig dagasztjuk. Öt egyforma részre osztjuk, és mindegyiket 30 cm hosszú rúddá sodorjuk. 3 rudat összefonunk, a végeiket összenyomjuk, majd rátesszük a tepsire. A maradék két rudat is összetekerjük, és a fonat tetejére tesszük. Olajjal megkent frissen tartó fóliával lazán letakarva meleg helyen 60-120 percig kelesztjük, vagy amíg a kétszeresére nő.

3. A kenyeret előmelegített sütőben 220 °C-on 10 percig sütjük, majd 190 °C-ra kapcsoljuk a sütő hőmérsékletét, és még 20 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. A porcukrot vízzel elkeverjük, majd a viszonylag híg mázat a kenyérre locsoljuk. Fél diószemekkel díszítjük.

Sárgabarackos-diós kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1394 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Sárgabarackos-diós kenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
szótár