Mangófonat



Elkészítés:
1. Egy tepsit kivajazunk. A lisztet és a sót nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a gyömbért és a cukrot, és kézzel belemorzsoljuk a vajat. A mangót pürésítjük.
2. A mangópürét, a vizet és a mézet hozzávegyítve tésztává dolgozzuk össze.
3. A tésztát lisztezett deszkán 5 percig kézzel vagy keverőtálban géppel simára dagasztjuk. Kivajazott tálban, frissen tartó fóliával lefedve, meleg helyen 60 percen át kelesztjük, vagy amíg a kétszeresére nő.
4. A mazsolát beledagasztjuk a tésztába, amelyből két 25 cm hosszú rudat formálunk. A két rudat összefonjuk, a végeiket összenyomjuk. A tepsire téve, letakarva meleg helyen újra 40 percig kelesztjük.
5. A fonatot sütés előtt megkenjük tojással. Előmelegített sütőben 220 °C-on 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön, és megszórjuk porcukorral.