Mangófonat

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Mangófonat
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb magozott, hámozott mangó
1 db kissé felvert tojás
3 evőkanál darabolt vaj
45 dkg fehér kenyérliszt
1 teáskanál
1 tasak szárított élesztő
1 teáskanál őrölt gyömbér
5 dkg barna cukor
2 és fél dl langyos víz
2 evőkanál méz
12 dkg mazsola
A beszóráshoz:
igény szerint porcukor
A kikenéshez:
kevés vaj
A munkafelületre:
kevés fehér kenyérliszt

Elkészítés:

1. Egy tepsit kivajazunk. A lisztet és a sót nagy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk az élesztőt, a gyömbért és a cukrot, és kézzel belemorzsoljuk a vajat. A mangót pürésítjük.

2. A mangópürét, a vizet és a mézet hozzávegyítve tésztává dolgozzuk össze.

3. A tésztát lisztezett deszkán 5 percig kézzel vagy keverőtálban géppel simára dagasztjuk. Kivajazott tálban, frissen tartó fóliával lefedve, meleg helyen 60 percen át kelesztjük, vagy amíg a kétszeresére nő.

4. A mazsolát beledagasztjuk a tésztába, amelyből két 25 cm hosszú rudat formálunk. A két rudat összefonjuk, a végeiket összenyomjuk. A tepsire téve, letakarva meleg helyen újra 40 percig kelesztjük.

5. A fonatot sütés előtt megkenjük tojással. Előmelegített sütőben 220 °C-on 30 perc alatt aranyszínűre sütjük. Rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön, és megszórjuk porcukorral.

Mangófonat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1307 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Mangófonat
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
most van szezonja