Csigakoszorú

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Csigakoszorú
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál kockára vágott vaj
23 dkg fehér kenyérliszt
½ teáskanál
1 tasak szárított élesztő
1 és ¼ dl langyos tej
1 db kissé felvert tojás
A kikenéshez:
kevés vaj
A mázhoz:
10 dkg porcukor
2 evőkanál citromlé
A töltelékhez:
2 evőkanál apróra vágott mogyoró
1 evőkanál apróra vágott kandírozott gyömbér
4 evőkanál puha vaj
5 dkg barna cukor
1 evőkanál konyak
vagy
1 evőkanál rum

Elkészítés:

1. Egy tepsit kivajazunk. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a szárított élesztőt. A vajat kézzel beledolgozzuk, hogy morzsalékos tésztát kapjunk. A tojást és a tejet hozzáadva az egészet sima tésztává gyúrjuk.

2. Kivajazott tálba tesszük, és frissen tartó fóliával lefedve meleg helyen 40 percig kelesztjük, amíg a kétszeresére dagad. Lisztezett deszkán 1 percig gyúrjuk, majd 30 x 23 cm-es téglalappá nyújtjuk.

3. A töltelékhez a vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a mogyorót, a gyömbért, a citrushéjat és a rumot vagy konyakot. A keveréket rákenjük a tésztára, a széleken 2,5 cm-t üresen hagyva.

4. A tésztát a hosszabbik oldaláról kezdve szorosan feltekerjük, és óvatosan összenyomjuk. A rudat 5 cm-es szeletekre vágjuk, a szeleteket a tepsire fektetjük úgy, hogy összeérjenek. Letakarva meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.

5. A koszorút előmelegített sütőben 190 °C-on 20-30 perc alatt aranyszínűre sütjük. A porcukrot és a citromlét összekeverjük, és a kész, kissé kihűlt koszorú tetejére locsoljuk.

Csigakoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1377 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Csigakoszorú
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
google+