Citruskenyér

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Citruskenyér
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál zöldcitromlé
1 db zöldcitrom reszelt héja
1 db narancs reszelt héja
5 evőkanál narancslé
1 db citrom reszelt héja
4 evőkanál citromlé
másfél dl langyos víz
4 evőkanál vaj
45 dkg fehér kenyérliszt
½ teáskanál
1 tasak szárított élesztő
A kikenéshez:
kevés vaj
A mázhoz:
2 evőkanál méz

Elkészítés:

1. Egy nagy tepsit vékonyan kivajazunk.

2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. A vajat kézzel belemorzsoljuk. A gyümölcsök levét és a vizet hozzáöntjük, és az egészet ruganyos tésztává dolgozzuk össze.

3. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, és 5 percig dagasztjuk. Kivajazott tálban meleg helyen 60 percen át kelesztjük.

4. A narancs, a citrom és a zöldcitrom héját beledolgozzuk a tésztába.

5. A tésztát két eltérő nagyságú részre osztjuk, és gömbölyűre formáljuk őket. A nagyobbik gömböt az előkészített tepsire tesszük, és a tetejére ültetjük a kisebbet. Belisztezett ujjal mélyedést nyomunk a felső gömbbe. A tésztát letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.

6. A kenyeret előmelegített sütőben 220 °C-on 35 percig sütjük. Rácsra tesszük, megkenjük a mézzel, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Több levet ad a citrom, ha egy pillanatra mikróba vagy meleg sütőbe tesszük.
Citruskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
Citruskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édes és sós sütemények Édes és sós sütemények
(Vince Kiadó, 2008)

A sütés minden kétséget kizáróan az egyik legfelemelőbb konyhai élmény. Mi lehet csodálatosabb annál, amikor teljesen jelentéktelennek tűnő hozzávalókat összekeverünk, majd betesszük a sütőbe, ahonnan kis idő múlva... bővebben...
cikkek