Citruskenyér



Elkészítés:
1. Egy nagy tepsit vékonyan kivajazunk.
2. A lisztet és a sót tálba szitáljuk, és elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt. A vajat kézzel belemorzsoljuk. A gyümölcsök levét és a vizet hozzáöntjük, és az egészet ruganyos tésztává dolgozzuk össze.
3. A tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük, és 5 percig dagasztjuk. Kivajazott tálban meleg helyen 60 percen át kelesztjük.
4. A narancs, a citrom és a zöldcitrom héját beledolgozzuk a tésztába.
5. A tésztát két eltérő nagyságú részre osztjuk, és gömbölyűre formáljuk őket. A nagyobbik gömböt az előkészített tepsire tesszük, és a tetejére ültetjük a kisebbet. Belisztezett ujjal mélyedést nyomunk a felső gömbbe. A tésztát letakarjuk, és 40 percig kelni hagyjuk.
6. A kenyeret előmelegített sütőben 220 °C-on 35 percig sütjük. Rácsra tesszük, megkenjük a mézzel, és hagyjuk teljesen kihűlni.