Sült fűszeres halszelet

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült fűszeres halszelet
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 teáskanál őrölt koriander
1 szál finomra vágott fenyérfű
2 teáskanál tamarindpüré
vagy
4 szelet tőkehalfilé
1 evőkanál olaj
1 fej finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 teáskanál finomra vágott, reszelt citromhéj
darabka 5 cm-es, frissen reszelt gyömbér
A tálaláshoz:
igény szerint cikkekre vágott zöldcitrom

Elkészítés:

1. A sütőt 160 °C-ra (gáz 2-3. fokozat) előmelegítjük.

2. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat; hozzáadjuk a vöröshagymát, fokhagymát, gyömbért, koriandert és fenyérfüvet (csak a fehér részét), és közepes hőfokon 5 percig keverjük, vagy míg illatozni kezd.

3. Belekeverjük a tamarinduszt, a citromhéjat és a frissen őrölt fekete borsot. Levesszük a tűzről, és félretesszük kihűlni.

4. Egy tepsit kibélelünk alufóliával, és kissé kikenjük olajjal, nehogy a hal odaragadjon. A kis halszeleteket egy sorban elrendezzük a tepsiben, és 10 percig sütjük. Óvatosan megfordítjuk őket, megkenjük a fűszerkrémmel, és további 8 percig sütjük, vagy míg a húsát omlósnak érezzük, amikor egy villával próbaképpen megszúrjuk. Ügyeljünk arra, nehogy túlsüssük a halat, mert akkor kiszárad. Zöldcitrom cikkekkel körítve, rizzsel tálaljuk.

Ha a szeletek vastagok, tovább kell sütni.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült fűszeres halszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1714 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Sült fűszeres halszelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
van itthon