Marhahúsleves rizstésztával

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahúsleves rizstésztával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 és fél dkg száraz rizstészta
35 dkg bélszín
2 evőkanál halszósz
másfél dl marhahúsleves
1 teáskanál olaj
2 teáskanál sambal oelek
1 evőkanál földimogyoróvaj
dl kókusztej
2 teáskanál szójaszósz
9 dkg tisztított szójacsíra
2 levél apróra vágott fejes saláta
6 evőkanál finomra vágott, friss menta
8 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
3 evőkanál barna cukor
vagy
3 evőkanál reszelt pálmacukor
vagy
1 kisebb uborka

Elkészítés:

1. A húsról levagdossuk a zsírt és az inakat, és rostjait keresztbe vágva vékonyan felszeleteljük.

2. Összekeverjük a húst, a szójaszószt, a kókusztejet, a földimogyoróvajat 1 evőkanál cukorral és a sambal oelekkel. Lefedve a hűtőben 60 percen át pácoljuk.

3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, és a húst magas hőfokon adagonként 3 percig sütjük, vagy míg megpirul. A tűzről levéve lefedjük.

4. A cérnametéltet 10 percre forró vízbe áztatjuk. Lecsepegtetjük.

5. A húslevest egy nagy fazékba öntjük, és felforraljuk. Mikor a leves felforrt, hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és a halszószt.

6. Az uborkát hosszában négyfelé, aztán vékony szeletekre vágjuk. Mindegyik leveses tálkába teszünk körülbelül 1 evőkanálnyi uborkaszeletet; a tálkák közt egyenlően elosztjuk a szójacsírát, a salátadarabokat és a mentaleveleket. Teszünk egy kis cérnametéltet és 1 merőkanálnyi levest mindegyik tálkába. A tetejére főtt marhahússzeleteket teszünk, megszórjuk földimogyoróval, és azonnal tálaljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahúsleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1491 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Marhahúsleves rizstésztával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recepttár