Zöldségek földimogyoró-mártással

Gado gado

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldségek földimogyoró-mártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
¼ db apróra vágott káposzta
20 dkg zöldbab
2 szál sárgarépa
25 dkg burgonya
½ db szeletelt uborka
15 dkg kemény tofu
20 dkg tisztított szójacsíra
3 db keményre főzött tojás
Földimogyoró-mártás:
8 dkg durvára tört pörkölt mogyoró
1 evőkanál paradicsommártás
2 teáskanál kecap manis
2 és fél dl víz
2 és fél dl kókusztej
1 evőkanál olaj
1 nagyobb fej finomra vágott hagyma
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
2 db finomra vágott piros chilipaprika
1 teáskanál rákpaszta

Elkészítés:

1. Az uborkát felkarikázzuk, a tofutömböt lapjában elfelezzük, majd kis kockákra vágjuk (1. kép).

2. A burgonyát vastag szeletekre vágjuk; egy közepes méretű serpenyőbe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje (2. kép), és felforraljuk. A hőfokot csökkentve lassú tűzön 6 percig főzzük, vagy míg épphogy megpuhul. Lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni.

2. A sárgarépát vastag szeletekre vágjuk. A zöldbabot megtisztítjuk, és 4 cm hosszú darabokra vágjuk. Egy nagy lábos vizet felforralunk, beletesszük a sárgarépát és a babot, és 2-3 percig főzzük. Egy szűrővel kivesszük a zöldséget, és rövid időre egy tál jeges vízbe mártjuk (3. kép). Jól lecsepegtetjük.

3. A felaprított káposztát 20 másodpercre a forró vízbe mártjuk. Kivesszük a lábosból, és rövid időre a jeges vízbe mártjuk.

4. A tojásokat négyfelé vagy kétfelé vágjuk. Egy nagy tálon külön kis halmokban elrendezzük a tojást, burgonyát, sárgarépát, babot, káposztát, szójacsírát, uborkát és a kis kockákra vágott tofut. A tálat műanyag fóliával letakarjuk, és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a földimogyoró-mártást.

5. A földimogyoró-mártáshoz egy vastag aljú serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a vörös- és a fokhagymát, és alacsony hőfokon kevergetve 8 percig pirítjuk. Beletesszük a chilit és a rákkrémet, és még 1 percig pirítjuk. A serpenyőt levesszük a tűzről, és belekeverjük a mogyoróvajat. A serpenyőt visszatesszük a tűzre, és lassan belekeverjük a vízzel elkevert kókusztejet. A mártást felforraljuk, alacsony hőfokon állandóan keverjük, és vigyázunk arra, hogy ne ragadjon le és ne égjen meg. A hőfokot csökkentve hozzáadjuk a kecap manist és a paradicsommártást (4. kép), és még 1 percig pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

6. Egy kis földimogyoró-mártást csepegtetünk a salátára, megszórjuk a felaprított földimogyoróval, és a maradék mártást egy tálban tálaljuk.

Zöldségek földimogyoró-mártással Zöldségek földimogyoró-mártással Zöldségek földimogyoró-mártással Zöldségek földimogyoró-mártással
A bioboltban kapható friss földimogyoróvaj adja a legjobb ízt a mártásnak. Vigyázunk arra, nehogy túlfőzzük a zöldségeket - legyenek puhák, de még mindig ropogósak.
Zöldségek földimogyoró-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1092 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Zöldségek földimogyoró-mártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
szólj hozzá, értékelj