Királyrák földimogyoróval

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Királyrák földimogyoróval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
125 dkg nyers királyrák
10 dkg apróra vágott pörkölt mogyoró
2 evőkanál földimogyoró-olaj
1 teáskanál őrölt kurkuma
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál sambal oelek
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál apróra vágott újhagyma
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. Mindegyik garnélát kibontjuk a páncéljából, tápcsatornáját eltávolítjuk, a farkát rajta hagyjuk.

2. A garnélákat összekeverjük az újhagymával, fokhagymával, gyömbérrel, sambal oelek-kel, korianderrel, kurkumával, citromhéjjal, citromlével és földimogyoróval. Lefedve 60 percre a hűtőbe tesszük.

3. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat; hozzáadjuk a garnélás keveréket, és magas hőfokon körülbelül 3 percig keverve pirítjuk, míg a rák megsül. Rizzsel tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Királyrák földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Királyrák földimogyoróval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
hírlevél