Nasi Goreng

Indonéz sült rizs

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván drága
Nasi Goreng
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg tisztított, nyers garnélarák
20 dkg szeletelt marhafartő
3 evőkanál pirított vöröshagyma
1 db vékonyra szeletelt uborka
½ teáskanál kristálycukor
1 teáskanál koriandermag
1 teáskanál rákpaszta
2 db kimagozott, finomra vágott piros chilipaprika
1 fej finomra vágott vöröshagyma
3 gerezd finomra vágott fokhagyma
¾ dl olaj
¼ teáskanál
2 db tojás
2 teáskanál kecap manis
1 evőkanál szójaszósz
4 szál finomra vágott újhagyma
½ fej tépett fejes saláta

Elkészítés:

1. A tojásokat habosra felverjük a sóval. A serpenyőt felhevítjük, és vékonyan kiolajozzuk; a tojáskeverék körülbelül negyedét beleöntjük a serpenyőbe, és közepes hőfokon 1-2 percig sütjük, míg az omlett megszilárdul. Az omlettet megfordítjuk, és 30 másodpercig sütjük a másik oldalát. Az omlettet kivesszük a serpenyőből (1. kép), és a többi tojást ugyanígy megsütjük. Mikor az omlettek kihűltek, feltekerjük és vékonyan felszeleteljük őket; félretesszük.

2. Egy robotgépben krémmé keverjük vagy mozsárban péppé zúzzuk a fokhagymát, a vöröshagymát, a chilit, a rákkrémet, a koriandert és a cukrot (2. kép).

3. Egy wokban vagy nagy mély serpenyőben felhevítünk 1-2 evőkanál olajat; beletesszük a krémet, és magas hőfokon 1 percig sütjük benne, míg illatozni kezd. Beletesszük a garnélákat és a marhahúst, és 2-3 percig keverve sütjük, vagy míg a színük megváltozik (3. kép).

4. A wokba öntjük a maradék olajat és a hideg rizst. A csomókat szétnyomkodva keverve sütjük, míg a rizs átmelegszik (4. kép). Hozzáadjuk a kecap manist, a szójaszószt és az újhagymát, és további 1 percig keverve sütjük.

5. Egy nagy tányér szélén elrendezzük a salátát. A rizst a közepére halmozzuk, az omlettcsíkokkal, uborkaszeletekkel és a sült hagymával körítjük. Azonnal tálaljuk.

Nasi Goreng Nasi Goreng Nasi Goreng Nasi Goreng
Nasi Goreng
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1566 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Nasi Goreng
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
tippek, fortélyok