Marhahús és kínai bordáskel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús és kínai bordáskel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg szeletelt marhafartő
2 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál friss, apróra vágott bazsalikom
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál édes sherry
2 evőkanál olaj
2 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

1. A kínai bordáskelt megmossuk, és lecsepegtetjük. Leveleit vékony csíkokra vágjuk. Egy wokban, vagy serpenyőben felhevítünk 1 evőkanál olajat; hozzáadjuk a fokhagymát, és 30 másodpercig keverve sütjük.

2. A maradék olajat felhevítjük; kis adagokban beletesszük a húst, és magas hőfokon 3 percig keverve sütjük, míg a hús megbarnul, de nem sül át. A húst kivesszük a wokból.

3. A kínai bordáskelt 30 másodpercig keverve sütjük, vagy míg épphogy megfonnyad. Hozzáadjuk a húst, a szójaszószt és a sherryt. 2-3 percig keverve sütjük, vagy míg a hús megpuhul.

4. Hozzáadjuk a bazsalikomot és a szezámolajat, és jól beleforgatjuk. Azonnal tálaljuk. Tetszés szerint köríthetjük pirospaprika-csíkokkal.

A kínai díszkáposztaként ismert (choy sum) ázsiai zöldségfélének hasonló íze van, mint a kínai kelnek, s helyettesíthetjük vele ebben az ételben. Levele hosszabb, szára rövidebb. Használhatunk bébi bordáskelt is.
A marhafartő nem alkalmas hús ehhez az ételhez, mert bármilyen vékonyra vágjuk is rágós, száraz lesz. Bélszínt használjunk, esetleg puha hátszínt.
Marhahús és kínai bordáskel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1934 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Marhahús és kínai bordáskel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
facebook