Marhahús feketebabmártásban

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús feketebabmártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg bélszín
vagy
40 dkg marhafartő
1 fej közepes méretű hagyma
2 teáskanál kukoricaliszt
1 és ¼ dl marhahúsleves
2 teáskanál szójaszósz
1 teáskanál kristálycukor
2 evőkanál olaj
1 teáskanál zúzott fokhagyma
¼ teáskanál őrölt feketebors

Elkészítés:

1. A feketebabot többször leöblítjük; lecsepegtetjük, és összetörjük. A hagymát cikkekre vágjuk. A paprikákat félbevágjuk, a magjukat kidobjuk, és kis darabokra szeljük. A kukoricalisztet feloldjuk a levesben, hozzáadjuk a szójaszószt és a cukrot.

2. A wokban felhevítünk 1 evőkanál olajat, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fekete borsot, a hagymát és a paprikát, és magas hőfokon 1 percig keverve sütjük; kivesszük a wokból.

3. A maradék olajat beleöntjük a wokba, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Beletesszük a marhahúst, és magas hőfokon 2 percig keverve sütjük, míg megváltozik a színe. Hozzáadjuk a feketebabot, a kukoricalisztes keveréket és a zöldségeket. Addig keverjük, míg a mártás felforr, és besűrűsödik. Rizzsel tálaljuk.

A marhafartő nem alkalmas hús ehhez az ételhez, mert bármilyen vékonyra vágjuk is rágós, száraz lesz. Bélszínt használjunk, esetleg puha hátszínt.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Marhahús feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1128 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Marhahús feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
facebook