Édes fokhagymás padlizsán

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 18 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes fokhagymás padlizsán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 teáskanál porcukor
3 db padlizsán
6 teáskanál almaborecet
6 teáskanál szójaszósz
másfél teáskanál finomra vágott fokhagyma
7 evőkanál olaj
1 evőkanál száraz sherry

Elkészítés:

1. A padlizsánokat hosszában kettévágjuk, aztán kb. 3 cm széles cikkekre szeljük. A cikkeket kb. 3 cm-es darabokra vágjuk.

2. Egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítünk 3 evőkanál olajat, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Beletesszük a padlizsán felét, és magas hőfokon 5 percig keverve sütjük, vagy míg megbarnul, és az összes olajat magába szívja. Áttesszük egy tányérba. Újabb 3 evőkanál olajjal és a többi padlizsánnal megismételjük ezt a sütési eljárást.

3. A maradék olajat felhevítjük a wokban, óvatosan körbefuttatjuk, hogy bevonja az alját és az oldalát. Beletesszük a fokhagymát, és lassan addig pirítjuk, míg épphogy aranyszínű lesz. Hozzáadjuk a cukrot, a szójaszószt, az ecetet és a sherryt. Keverve felforraljuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, és lassú tűzön 3 percig főzzük, hagyva, hogy a padlizsán magába szívja a szószt. Fehér rizzsel tálaljuk.

Ezt az ételt akár 2 nappal előbb is elkészíthetjük, és felhasználásig a hűtőben tartjuk. Szobahőmérsékleten tálaljuk.
Édes fokhagymás padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1693 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
Édes fokhagymás padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv Nélkülözhetetlen ázsiai szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2006)

A legtöbb olvasó számára már ismerős kínai és indiai fogásokhoz hasonlóan napjainkban a malajziai, a vietnami, a thai és a japán ételek is részévé váltak mindennapjaink konyhájának. E szakácskönyv a Kelet változatos... bővebben...
recept beküldése