Sós vízben főtt burgonya petrezselyemmel

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sós vízben főtt burgonya petrezselyemmel
Eszközök: fazék, kés, szűrő, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg burgonya
2 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyem
ízlés szerint
A tálalásnál:
igény szerint zsiradék

Elkészítés:

1. A megtisztított kockára vagy cikkekre vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, levét leszűrjük.

2. Ha főzés után sokáig áll, kellemes ízét elveszti, ezért közvetlenül tálalás előtt készítsük el.

3. Tálalásnál az ételek zsírjával gyengén meglocsoljuk és megszórjuk a petrezselyemmel.

Sós vízben főtt újburgonya petrezselyemmel: 1 kg újburgonyát sós vízben megmosunk, így a héja könnyebben lejön. Az apróbbakat egészben hagyva, a nagyobbakat félbe vágva, 5 dkg forró vajra tesszük, megsózzuk, és saját levében, fedő alatt, puhára pároljuk. Tálalás előtt meghintjük apróra vágott petrezselyemmel.
Sós vízben főtt burgonya petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 14495 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Sós vízben főtt burgonya petrezselyemmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
cikkek