Galuska

Nokedli

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Galuska
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db kissé felvert tojás
1 dl tej
50 dkg liszt
3 evőkanál olaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Fazékban felteszünk sós vizet főni.

2. A lisztet a kissé felvert tojással, 2 evőkanál langyos olajjal, a tejjel és sóval elkeverjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta se túl lágy, se kemény ne legyen. Éppen annyira vegyítjük össze az anyagokat, hogy ne legyen csomós.

3. Galuskaszaggatót teszünk az edényre, és fakanállal kevergetve átszaggatjuk a tésztát. (Vagy vizezett vágódeszkáról késsel szaggatjuk ki, és csúsztatjuk a főzővízbe.) Akkor van készen, ha a galuska feljött a víz tetejére.

4. Leszűrjük, és a maradék felforrósított olajjal elkeverjük. Tálalásig vízfürdőn tartjuk.

Galuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2194 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
Galuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv Szakácskönyv
(Vince Kiadó, 2004)

A konyhaművészet éppen olyan, mint a divat. Állandóan más és más. Ám a divatban is vannak örök darabok, melyek hagyományőrzők és korszerűek egyszerre. Ilyen a jó szakácskönyv is: tudomásul veszi, hogy a világ állandóan... bővebben...
van itthon